ua en ru

Перемир'я не можна наблизити просто шляхом запровадження санкцій, - глава МЗС Німеччини

Перемир'я не можна наблизити просто шляхом запровадження санкцій, - глава МЗС Німеччини Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер

Перемир'я не можна наблизити просто шляхом введення санкцій. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер німецькій газеті Handelsblatt, яка опублікує інтерв'ю у своїй друкованій версії у четвер, 5 березня, передає Deutsche Welle.

"Перемир'я, - а особливо мир, - не можна наблизити просто шляхом виявлення побажань або введення санкцій", - підкреслив міністр.

При цьому він заявив, що поділяє побоювання німецьких виробників, пов'язані з погіршенням ділових відносин між двома країнами. Таким чином, на переконання Штайнмайера, справжня завдання санкцій полягає не в тому, щоб відправити суперника в нокдаун", а в тому, щоб підштовхнути до мирного процесу.

"Я не розраховую на тривалу ізоляцію Європи від Росії. Навіть якщо на досягнення політичного вирішення конфлікту підуть довгі роки і навіть десятиліття, ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб його врегулювати", - сказав Штайнмаєр.

Також міністр зупинився на питанні фінансової допомоги Україні. За його словами, у повному обсязі фінансові потреби Києва, що знаходиться під загрозою дефолту, "навряд чи можна оцінити".

Нагадаємо, раніше Штайнмайер заявив, що очікує політичного вирішення конфлікту на Донбасі в недалекому майбутньому.

Зазначимо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будь-які серйозні порушення чинного перемир'я на Донбасі можуть служити приводом для введення нових санкцій Європейського Союзу проти Росії.