ua en ru

Переговори щодо Сирії почалися в Женеві без опозиції

Переговори щодо Сирії почалися в Женеві без опозиції Фото: штаб-квартири ООН в Женеві

Поки на зустріч прибула делегація уряду Сирії

У штаб-квартирі ООН в Женеві стартував переговори по врегулюванню сирійського кризи, але на них не приїхала головна опозиційна група сирійських повстанців. Про це повідомляє AP.

Напередодні глава сирійського опозиційного Вищого комітету по переговорам (ВКП) Джордж Сабра заявив, що опозиція може поїхати на переговори лише після того, як будуть усунені перешкоди для цього.

"Відсутність представників сирійської опозиції на переговори означає, що їх, по суті, не буде", - підкреслив Джордж Сабра.

При цьому, за даними телеканалу Al Arabiya, остаточне рішення про поїздку в Женеву опозиція відклала на п'ятницю.

Поки на зустріч прибула делегація уряду Сирії на чолі з послом при ООН Башаром аль-Джафарі. Заступник голови МЗС Росії Геннадій Гатілов приедит в Женеву 1 лютого.

Нагадаємо, переговори повинні стати першими за п'ятирічну історію конфлікту в Сирії, забрав життя, за даними ООН, понад 250 тис. осіб. Попередній підсумок переговорів буде підведено на зустрічі віденської групи 11 лютого.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що помірна сирійська опозиція виступає проти участі в переговорах щодо Сирії, які пройдуть в Женеві, з-за авіаударів Російської Федерації.