ua en ru

Переговори з Exxon Mobil щодо робіт на Скіфській ділянці знаходяться на завершальній стадії

Переговори з нафтовою компанією Exxon Mobil щодо робіт на Скіфській нафтогазовій площі знаходяться на завершальній стадії.

Переговори з нафтовою компанією Exxon Mobil щодо робіт на Скіфській нафтогазовій площі знаходяться на завершальній стадії. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України (Мінприроди) Олег Проскуряков на брифінгу, переїде кореспондент РБК-Україна.

"Йдуть, я так сподіваюся, останні переговори з Exxon Mobil ... Впевнений найближчим часом цей договір буде підписаний і вже будуть конкретні кроки", - заявив Проскуряков.

Нагадаємо, Україна перенесла підписання угоди з компанією ExxonMobil про розподіл продукції на Скіфській ділянці шельфу Чорного моря на лютий. Раніше планувалося підписання в липні або серпні 2013 р.

У середині серпня 2012 року стало відомо, що консорціум на чолі з ExxonMobil буде розробляти Скіфську нафтогазоносну ділянку на шельфі Чорного моря. Повідомлялося, що після укладання договору бюджет україна отримає 325 млн дол. Зазначалося, що оператором угоди з розподілу прибутку в консорціумі виступає ExxonMobil.

Площа Скіфської ділянки становить 16,69 тис. кв. км. Сумарні інвестиції в його розробку раніше оцінювалися в 10-12 млрд дол., прогнозований обсяг видобутку природного газу - в 3-4 млрд кубометрів на рік.

Exxon Mobil Corporation (ExxonMobil) - найбільша світова нафтова компанія, а також найдорожча приватна корпорація в світі. Компанія веде свою історію від нафтового тресту Standard Oil, заснованого в 1882 р. мільярдером Джоном Рокфеллером. У своєму нинішньому вигляді компанія з'явилася в 1999 р. в результаті злиття компаній Exxon і Mobil.

Найбільш відомими брендами компанії є Exxon, Esso і Mobil, під якими випускаються автомобільні масла та інші паливно-мастильні матеріали.

Штаб-квартира компанії розташована у місті Ірвінг, передмістя Далласа, штат Техас. Головою ради директорів і головним керуючим ExxonMobil є Рекс Тіллерсон.