ua en ru

Переговори з Ryanair можуть завершитися протягом декількох тижнів, - Омелян

Переговори з Ryanair можуть завершитися протягом декількох тижнів, - Омелян Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Голова МІУ сподівається на початок польотів у вересні

Переговори між Україною та авіакомпанією-лоукостером Ryanair можуть бути завершені протягом кількох тижнів. Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі програми "Подробиці" на телеканалі "Інтер".

"Для завершення переговорів потрібно кілька тижнів - це максимум. І я б дуже хотів, щоб початок польотів зі Львова і Києва було анонсовано в вересні", - заявив Омелян.

Він також підкреслив, що зараз існує єдина позиція президента, прем'єр-міністра, Мінінфраструктури та аеропорту "Бориспіль" про необхідність відновити і успішно завершити переговори з Ryanair.

"Компанія Ryanair є бізнес-орієнтованою та, звичайно, вона буде застосовувати будь-які важелі в переговорах. Це нормально, це не благодійний фонд. Для нас важливо знайти ту формулу, яка буде відповідати і інтересам України, і інтересам авіакомпанії для того, щоб це була плідна співпраця на довгі роки", - зазначив голова Мінінфраструктури.

Нагадаємо, раніше генеральний директор аеропорту "Львів" Тетяна Романовська заявила, що ірландська лоукост-авіакомпанія Ryanair може почати польоти з України у вересні.