ua en ru

Переговори щодо угоди про розподіл продукції між Україною та ExxonMobil знаходяться на фінальній стадії

Переговори щодо угоди про розподіл продукції між Україною та компанією ExxonMobil знаходиться на фінальній стадії. 

Переговори щодо угоди про розподіл продукції між Україною та компанією ExxonMobil знаходиться на фінальній стадії. Про це повідомила прес служба Міністерства екології та природних ресурсів України за результатами зустрічі міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова з представниками компанії ExxonMobil 30 серпня 2013 р.

"В ході зустрічі сторони підтвердили, що процес узгодження угоди про розподіл продукції
знаходиться на фінальній стадії. Вже враховано максимальну кількість зауважень міністерств та відомств України. Отже, є впевненість у підписанні зазначеної угоди найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Міністр Проскуряков, зокрема відзначив, що для нього особисто позиція новопризначеного посла США в Україні Джеффрі Пайетта є дуже обнадійливою з точки зору виходу українсько-американського партнерства на новий рівень.

"Серед значних конкретних кроків з практичного наповнення такого співробітництва є перехід до конкретної роботи компанії ExxonMobil на українському ринку", - йдеться в повідомленні.

Україна і консорціум нафтогазових компаній на чолі з американською ExxonMobil планує підписати угоду про розділ продукції (УРП) у межах Скіфської родовища до середини осені 2013 р.

На розробку родовища ExxonMobil може виділити від 325 млн дол до декількох мільярдів доларів.

Площа Скіфської ділянки становить 16,69 тис. кв. км. Сумарні інвестиції в його розробку раніше оцінювалися в 10-12 млрд дол, прогнозований обсяг видобутку природного газу - в 3-4 млрд кубометрів на рік.

Exxon Mobil Corporation (ExxonMobil) - найбільша світова нафтова компанія, а також найдорожча приватна корпорація в світі. Компанія веде свою історію від нафтового тресту Standard Oil, заснованого в 1882 р. мільярдером Джоном Рокфеллером. У своєму нинішньому вигляді компанія з'явилася в 1999 р. в результаті злиття компаній Exxon і Mobil.