ua en ru

Переговорна група по Brexit розробила графік зустрічей

Переговорна група по Brexit розробила графік зустрічей Фото: Brexit (pixabay.com)

В першу чергу, мова на переговорах піде про права громадян ЄС у Великобританії

В Брюсселі в понеділок, 19 червня, в ході першого раунду переговорів по Brexit був розроблений графік подальших переговорів про вихід Великобританії зі складу Євросоюзу та їхні основні теми. Про це заявив глава переговорної групи ЄС з Brexit Мішель Барньє, передає DW.

"Справедлива угода можлива, і це набагато краще, ніж повна відсутність угоди", - сказав Барньє після семигодинної дискусії.

У свою чергу, британський міністр з питань виходу країни з ЄС Девід Девіс додав, що у сторін "багато точок дотику".

Як наголошується, в першу чергу, мова на переговорах піде про права громадян ЄС у Великобританії, а потім - про виконання цією країною всіх фінансових зобов'язань, узятих нею в якості члена Євросоюзу.

Крім цього, мова також піде про кордон між Ірландією і Північною Ірландією. Це питання парламентери в Брюсселі назвали вкрай важливим, але і виключно складним.

Після обговорення цих трьох важливих тем, приблизно у вересні почнеться обговорення майбутніх взаємин Лондона, Брюсселя та створення зони вільної торгівлі.

Завершитися переговори повинны до 31 березня 2019 року, в іншому випадку вихід Великобританії зі складу ЄС відбудеться без підписання двостороннього договору і, як наслідок, без правового врегулювання перехідного періоду.

Нагадаємо, Меркель закликала країни ЄС до єдності у переговорах по Brexit.