ua en ru

Переїзд посольства США в Єрусалим може зайняти більше 3 років, - Тіллерсон

Переїзд посольства США в Єрусалим може зайняти більше 3 років, - Тіллерсон Фото: Рекс Тіллерсон (U. S. Department of State)

Американське посольство не переїде в Єрусалим до 2020 року

Переїзд посольства Сполучених Штатів Америки (США) в Єрусалим може зайняти більше 3 років. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає The Times of Israel.

"Це не станеться відразу (переїзд посольства в Ізраїль, - ред.). Напевно, не раніше, ніж через 3 роки, і навіть це - досить амбітний термін", - заявив Тіллерсон.

Згідно з інформацією видання, перерахувавши кроки, пов'язані з переміщенням посольства з Тель-Авіва, Тіллерсон підкреслив, що США необхідно завести сайт, розробити плани, отримати дозвіл Конгресу на витрати, "а потім фактично побудувати посольство".

"Це не те, що має відбутися в цьому році чи, можливо, не в наступному році, але президент дійсно хоче, щоб посольство знаходилося в Єрусалимі, і щоб ми зробили це в найкоротші терміни", - заявляв напередодні держсекретар США.

Відзначимо, президент США Дональд Трамп оголосив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і розпорядився перенести туди з Тель-Авіва американське посольство. Ця заява викликала хвилю протестів з боку арабського світу та міжнародних організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, виступаючи на мітингу правлячої "Партії справедливості і розвитку", різко розкритикував Ізраїль на тлі протестів палестинців.