ua en ru

Переданий Жириновським броньований автомобіль силою прорвався через пункт пропуску, - Держприкордонслужба України

Переданий депутатом Держдуми РФ Володимиром Жириновським броньований автомобіль "Тигр" силою прорвався через пункт пропуску на територію України.

Переданий депутатом Держдуми РФ Володимиром Жириновським броньований автомобіль "Тигр" силою прорвався через пункт пропуску на територію України. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (Держприкордонслужба).

"7 травня до пункту пропуску "Ізварине", що на Луганщині, під'їхало чотири мікроавтобуси з близько 35 чоловіками, озброєними автоматами Калашникова, гранатометами та гранатами. Ними було висунуто вимогу про зустріч броньованого автомобіля "Тигр" між пунктами пропуску України та Росії з метою начебто недопущення його захоплення представниками "Правого сектору", - пояснюють в Держприкордонслужбі.

Згідно з повідомленням, склад зміни прикордонних нарядів було приведено до дій за командою "До бою". Під час розмови з представниками групи прикордонники чітко дали зрозуміти, що озброєних осіб в пункт пропуску не допустять, а автомобіль буде пропущено тільки при наявності усіх законних підстав для перетинання ним державного кордону України.

"Близько 20:00 в пункт пропуску з території Росії заїхав автомобіль "Тигр", за кермом якого перебував громадянин України. Під час перевірки документів водію автомобіля було відмовлено в оформленні автомобіля через відсутність необхідних дозвільних документів на нього", - зазначають у відомстві.

Після цього водій рушив з місця та на високій швидкості зніс шлагбаум і, пробивши чотири колеса, наїхав на засіб примусової зупинки, однак все ж прорвався з пункту пропуску. Подальші дії прикордонного наряду почали блокувати озброєні чоловіки, які взяли "Тигр" в коло та прикривали його.