ua en ru

Передане CNN відео доводить неможливість отримання українських розробок КНДР, - СБУ

Передане CNN відео доводить неможливість отримання українських розробок КНДР, - СБУ Фото: Олену Гітлянську (ssu.gov.ua)

В СБУ прокоментували сюжет американського телеканалу про затримання шпигунів у 2011 році

Оприлюднене американським телеканалом CNN відео затримання північнокорейських шпигунів доводить неможливість отримання українських розробок КНДР. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає "Радіо Свобода".

"Ми трьом або чотирьом українським телеканалам передали це відео, я не знаю, чому використали тільки CNN ... Це відкрита інформація, був суд, рішення суду...Ми просто передали архіви, які вже публікувалися. Якщо ви дивилися сюжет, то ми відзначали, що не могли у нас вкрасти (ракетні розробки, - ред.)", - сказала Гітлянська.

Нагадаємо, раніше CNN опублікував відео затримання СБУ північнокорейських шпигунів у 2011 році. Запис телеканалу надали українські спецслужби після повідомлення американських ЗМІ про можливе отримання КНДР двигунів українського виробництва для балістичних ракет.

Крім того, повідомляється, що американським журналістам дозволили відвідати двох громадян Північної Кореї, які відбувають покарання в одній з в'язниць Житомирської області за спробу викрасти секретні дані.