ua en ru

У Пентагоні сумніваються у здатності Сирії, Росії та Ірану перемогти ІДІЛ

У Пентагоні сумніваються у здатності Сирії, Росії та Ірану перемогти ІДІЛ Фото: прапор ІДІЛ (twitter.com)

Зусилля режиму Асада, РФ та Ірану не приведуть до повної й остаточної поразки ІД

Війська президента Сирії Башара Асада, а також військові угруповання Росії й Ірану навряд чи зможуть самостійно повністю розгромити терористів "Ісламської держави". Про це заявив офіційний представник Пентагону Ерік Пехон, передає ТАСС.

"Зусилля авторитарного режиму (Асада), Росії та Ірану навряд чи приведуть до повної й остаточної поразки угруповання ІДІЛ, навіть якщо вони зможуть тимчасово зайняти певну територію. Становлення ІДІЛ частково було викликане репресивними заходами, до яких вдавався режим, й ІДІЛ, швидше за все, буде і далі вдаватися до небезпечних диверсійних дій, навіть якщо угруповання втратить усю або більшу частину займаної території", - прокоментував Пехон заяви російського Міноборони про успіхи в боротьбі з ісламістами і ролі американців у цій операції.

Також представник Пентагону додав, що уряд Асада за підтримки Росії не продемонстрував "довготривалого успіху у виведенні значної території з-під контролю ІДІЛ і створенні там умов, необхідних для запобігання повернення туди терористів", у той час як американські війська перебувають на території Сирії, оскільки "ведуть боротьбу з тероризмом, і будуть продовжувати надавати допомогу силам партнерів до тих пір, поки ІДІЛ залишається загрозою".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійські урядові війська ввійшли в місто Аль-Маядін, який є останнім оплотом терористичної організації "Ісламська держава" в країні.