ua en ru

У Пентагоні розглядають всі варіанти надання зброї Україні

У Пентагоні розглядають всі варіанти надання зброї Україні Фото: Евелін Фаркас

Підтримка України є частиною стратегії США

У Пентагоні розглядають всі варіанти військової допомоги Україні і жоден варіант не виключається. Про це заявила заступник помічника міністра оборони США з питань Росії, України і Євразії Евелін Фаркас, передає "Голос Америки".

"Ми знаходимося на постійному зв'язку через наше посольство в Києві з українським військовим керівництвом і з політичним керівництвом України. Ми завжди в курсі пріоритетів і потреб. У Вашингтоні ми оцінюємо, яку саме допомогу ми можемо надати. Міністр оборони особисто бере участь у цьому процесі, і я можу вас запевнити, що розглядаються всі варіанти щодо надання Україні зброї", - сказала Фаркас.

За її словами, Пентагон працює для того, щоб повернути Росію до виконання мінських домовленостей.

"Велика частина нашої стратегії - надання Україні підтримки. Міністерство оборони США вже надало майже 200 мільйонів доларів допомоги для забезпечення безпеки в Україні. Вона пішла збройних силам України та прикордонній службі. Мова йде про форму, броньовані машини, протимінометні радари, медичні речі, навчання... Ми продовжуємо надавати допомогу, тому що взяли на себе це зобов'язання", - зазначила Фаркас.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США готові посилити сприяння для виконання мінських угод.