ua en ru

У Пентагоні пообіцяли не залишати Сирію

У Пентагоні пообіцяли не залишати Сирію Фото: міністр оборони США Джеймс Мэттис (defense.gov)

США планують розширити боротьбу з ІГ

Сполучені Штати мають намір зберегти військову присутність в Сирії і розширити боротьбу з терористичним угрупуванням "Ісламська держава". Про це заявив міністр оборони США Джеймс Мэттис на слуханнях у комітеті Сенату з питань у збройних справах, передає Reuters.

Зокрема, глава Пентагону зазначив, що Сполучені Штати мають намір більше залучати до боротьби з ісламістами інші країни Близького Сходу. Тим більше, за словами Мэттиса, активність екстремістських угруповань у регіоні останнім часом сильно зросла.

Також за його словами, повітряні атаки США, війська і підтримувані США сирійські ополченці завдали важкі удари по ісламському державі в Сирії, але група, як і раніше утримує деякі райони і, як очікується, повернеться до партизанської тактики.

На початку квітня президент США Дональд Трамп оголосив, що необхідності в присутності американських військ в Сирії більше немає. Він пообіцяв найближчим часом прийняти рішення про повне виведення військових США з території Сирії, однак не назвав конкретних термінів.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, міжнародні донори, учасники дводенної конференції в Брюсселі, выделятяк очікується, 4,4 мільярда доларів на допомогу Сирії.

Найбільші внески пообіцяли зробити Євросоюз, Великобританія і Німеччина. Остання виділить на підтримку сирійців мільярд євро.