ua en ru

У Пентагоні назвали терміни звільнення Мосула і Ракки від ИГИЛ

У Пентагоні назвали терміни звільнення Мосула і Ракки від ИГИЛ Фото: генерал Стівен Таунсенд

Операція по взяттю західної половини Мосула почнеться протягом найближчих днів

Протягом найближчих шести місяців Мосул і Ракка будуть звільнені від терористів "Ісламської держави". Про це заявив командувач міжнародною коаліцією Стівен Таунсенд, його слова передає Associated Press.

Командувач міжнародною коаліцією проти ІДІЛ на чолі з США генерал Стівен Таунсенд заявив, що за найближчі півроку Мосул в Іраку і Ракка в Сирії будуть звільнені від терористів.

Операція по взяттю західної половини Мосула почнеться протягом найближчих днів, підкреслив генерал. Східна половина, як зазначає AP, була проголошена повністю звільненою від терористів в минулому місяці. Після цього бої за місто були на деякий час припинені.

Важливу роль у звільненні Мосула грає іракська армія. Таунсенд сказав, що він очікує, що боротьба за західний Мосул буде представляти особливу проблему для іракських сил через старі квартали і вузькі вулиці.

Повідомляється, що іноді, під час бою в Мосулі іракські сили мали значні показники втрат серед елітних і добре підготовлених бійців. Іракські медики в Мосулі відзначають, що під час деяких з найбільш важких бойових дій, спецназ Іраку втрачав близько 20 людей на день, частина солдатів гинула, частина була серйозно поранена. Таунсенд сказав, що ці високі показники втрат викликали занепокоєння, але він вірить, що вони не завадять армії рухатися вперед.

Генерал також зазначив, що після Мосула нічого не завершиться, оскільки міжнародна коаліція не виконала всі завдання в Іраку. За його словами, ще необхідно звільнити від бойовиків близько третини долини Євфрату до сирійського кордону.

Нагадаємо, В ЄС побоюються, що відсутність реакції США на загострення на Донбасі можуть використовувати в Сирії.