ua en ru

У Пентагоні мають намір підвищити поріг застосування ядерної зброї

У Пентагоні мають намір підвищити поріг застосування ядерної зброї Фото: Пентагон

Міністр оборони заявив, що США повинні розвивати свій фактор ядерного стримування

В Пентагоні хочуть підвищити поріг застосування ядерної зброї. Про це повідомив міністр оборони США Джеймс Меттіс. Про це йдеться в повідомленні на сайті Білого дому.

"Ідея полягає в тому, щоб підвищити поріг", - сказав він, відповідаючи на питання про розробку малопотужної ядерної бомби.

Крім того, Меттіс зазначив, що мова йде про ядерне стримування, тому що, на думку Вашингтона, є країни, які можуть використовувати ядерну зброю. Він пояснив, що якщо країна використовує під час бойових дій потужну ядерну бомбу, то США не буде використовувати потужну, а відповість тим же.

"У відповідь на робимо цю зброю і говоримо: "Не грайте м'язами". Це стримування. Запам'ятайте, стримування - це динамічний процес, що змінюється рік від року, від десятиліття до десятиліття", - сказав він.

Він зазначив, що США повинні розвивати свій фактор ядерного стримування, щоб відповідати рівню розвитку ядерного озброєння.

Ядерна доктрина США була опублікована в п'ятницю, 2 лютого. У документі Росія і Китай були названі самими небезпечними супротивниками. Як вважають у Вашингтоні, вони порушують договори про обмеження та скорочення ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві оборони Китаю назвали заяву США про ядерну загрозу КНР неправдою.