ua en ru

Пентагон: росіяни стають вкрай агресивними в Чорному і Балтійському морях

Пентагон: росіяни стають вкрай агресивними в Чорному і Балтійському морях Фото: перший заступник міністра оборони США Боб Уорк

У Пентагоні прокоментували інцидент з прольотами російського літака над американським есмінцемом "Дональд Кук" у Балтійському морі

Російська Федерація стає вкрай агресивною в Чорному і Балтійському морях. Про це заявив перший заступник міністра оборони США Боб Уорк, повідомляє "Голос Америки".

"Очевидно, що росіяни стають вкрай агресивними як в Чорному морі, так і в Балтійському морі", - заявив він.


Він також додав, що облітаючи корабель ВМС США "Дональд Кук" у квітні в Балтійському морі, Росія вела себе нерозважливо і створювала загрозу життя людей без необхідності.

"Ці хлопці підходили дуже близько...Коли ви на такій швидкості пролітаєте так близько над водою, то якщо виникне якась проблема - зіткнення з птахом, чайкою тощо - і ви перевертаєтеся через крило", - сказав Уорк.

Він також додав, що США мають намір донести до РФ, що цей район відноситься до міжнародних вод, і США будуть і далі літати, плавати і діяти скрізь, де дозволяє міжнародне право.

Він також припустив, що якщо б зіткнення сталося, Росія зробила би негайний висновок, що США збили літак, і неможливо передбачити, що послідувало за цим".

"Ми часто вилітаємо і спостерігаємо за російськими кораблями... Але ми робимо це на безпечній висоті і не імітуємо нальоти, оскільки це вірний шлях до інциденту, а як тільки інцидент станеться, ти не знаєш, що буде далі", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російські фронтові бомбардувальники Су-24 без озброєння і бойовий вертоліт дуже близько пролітали поруч з американським есмінцем "Дональд Кук", який знаходився в Балтійському морі.