ua en ru

Пентагон може рекомендувати Трампу розмістити сухопутні війська в Сирії, - CNN

Пентагон може рекомендувати Трампу розмістити сухопутні війська в Сирії, - CNN Фото: Пентагон може відправити сухопутні війська у Сирію

Питання про відправлення американських сухопутних підрозділів до Сирії перебуває на стадії обговорення в оборонному відомстві

Пентагон може рекомендувати розміщення регулярних сухопутних підрозділів США на півночі Сирії для боротьби з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомило джерело в оборонному відомстві США, передає CNN.

"Цілком можливо, що регулярні сухопутні сили прибудуть до Сирії протягом якогось часу", - сказав співрозмовник.

При цьому він підкреслив, що рішення про це ухвалюватиме президент США Дональд Трамп, який раніше наказав главі Пентагону подати план перемоги над ІДІЛ протягом місяця.

Також джерело каналу підкреслило, що це лише ідея - одна з тих, що можуть бути запропоновані Трампу.

Інші джерела в Пентагоні уточнили, що зараз питання про розміщення американських сухопутних військ у Сирії перебуває на стадії обговорення, і поки що не можна стверджувати, що це офіційна пропозиція.

Точне завдання сухопутних підрозділів у разі їх відправки в Сирію, поки що не відоме, проте одна з цілей, повідомляє канал, "запевнити Туреччину, що курдські сили не загрожують інтересам Анкари".

Припускають, що частина сухопутних сил спочатку буде розгорнута в Кувейті, а потім перекинута в Сирію.

Нагадаємо, днями Російська Федерація перекинула в Сирію батальйон військової поліції з Інгушетії для охорони своєї авіаційної групи.