ua en ru

Пентагон закликає КНДР утриматися від провокацій з ядерною зброєю

Пентагон закликає КНДР утриматися від провокацій з ядерною зброєю Фото: США відповіли на погрозу КНДР підготувати ядерну зброю для використання

Північна Корея розпорядилася підготувати ядерну зброю до використання в будь-який момент

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки закликає Північну Корею (КНДР) утриматися від провокаційних дій і зосередитися на виконанні міжнародних зобов'язань. Про це повідомляє Reuters.

"Ми закликаємо КНДР утриматися від провокаційних дій, які посилюють напруженість, і замість цього зосередитися на виконанні своїх міжнародних зобов'язань", - заявив представник Пентагону Білл Урбан.

Він також зазначив, що Сполучені Штати "уважно стежать за розвитком ситуації на Корейському півострові у взаємодії з нашими союзниками в регіоні".

Раніше південнокорейське агентство Yonhap повідомило, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпорядився підготувати ядерну зброю до використання в будь-який момент.

Глава КНДР також заявив, що Північна Корея перегляне свою військову стратегію, щоб бути готовою завдати превентивного удару.

Нагадаємо, раніше Міністерство оборони КНДР заявив, що влада Північної Кореї здійснили запуск декількох ракет малої дальності у бік Японського моря.