ua en ru

Пентагон запропонував почати поставки в Україну ракетних комплексів

Пентагон запропонував почати поставки в Україну ракетних комплексів

Пентагон продовжує наполягати на постачання Україні летального зброї, зокрема, протитанкових ракетних комплексів Javelin (на фото). Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За даними видання, американські військові стратеги впевнені, що відправка Javelin в Україну зробить армію цієї країни більш маневреної. Спочатку комплекси зроблені так, щоб їх міг переносити один солдат. Однак у США вважають, що в Україні було б правильніше встановлювати Javelin на автомобілі. Це дозволило б більш ефективно боротися проти танків.

Крім Javelin Пентагон пропонує відправляти в Україну і стрілецьку зброю. Позиція військових поділяється поруч радників Барака Обами, які впевнені, що США повинні активніше допомагати Україні в боротьбі з сепаратистами на сході країни. При цьому в Держдепі напередодні не підтвердили прийняття рішення про постачання летального зброї в Україну.

Нагадаємо, раніше видання повідомило, що група чиновників з США має намір переконати уряд надати Україні велику партію зброї. Вони запропонували забезпечити українські війська протитанковими ракетами, безпілотниками для ведення розвідки, бронемашинами Humvee, а також спеціальними радарами для боротьби з бойовиками.

Зазначимо, глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав США не постачати зброю Україні.