ua en ru

Пентагон вимагає від РФ пояснень щодо ударів по сирійській опозиції

Пентагон вимагає від РФ пояснень щодо ударів по сирійській опозиції Фото: у Пентагоні зажадали пояснити удари РФ по союзниках сирійської коаліції

Останні дії Росії у Сирії викликають серйозне занепокоєння у військових США

У Пентагоні (США) стурбовані останніми діями військових Російської Федерації у Сирії, зокрема бомбардуванням російськими повітряно-космічними силами опозиційних сирійських військ, які підтримують антитерористичну коаліцію, очолювану Вашингтоном. Про це високопоставлені представники військових США повідомили під час відеоконференції з Росією у суботу, 18 червня, передає DW.

"Представники Пентагону висловили серйозні побоювання з приводу атаки на підтримувані коаліцією сили, що борються проти ІГ. Зокрема, там були сили, що беруть участь в угоді про припинення бойових дій. Ці проблеми будуть вирішуватися шляхом постійної дипломатичної дискусії", - йдеться в поширеній після переговорів заяві представника Пентагону Пітера Кука.


Кук також зазначив, що останні дії Росії викликають серйозне занепокоєння.

"Ми будемо домагатися від Росії пояснень причин, з яких були вчинені такі дії, а також запевнень, що такого не станеться в майбутньому", - сказав він.

Раніше, 16 червня, в ЗМІ з'явилися повідомлення, що літаки ВКЗ Росії завдали бомбових ударів по позиціях підтримуваного США угруповання "Нова сирійська армія" на півдні Сирії лише за кілька кілометрів від йорданського кордону. Щоб захистити союзників, американці відправили в зону проведення операції кілька літаків FA-18, пілоти яких спробували зв'язатися з російськими колегами по раніше обумовленому каналу зв'язку, але відповіді не отримали. Коли саме стався інцидент і скільки людей загинуло в результаті ударів російських ВКС, невідомо.

Нагадаємо, російська авіація завдала ударів по позиціях сирійської опозиції, які борються проти терористичного угрупування "Ісламська держава".