ua en ru

Пентагон спростував звинувачення РФ про використання фосфорних бомб у Сирії

Пентагон спростував звинувачення РФ про використання фосфорних бомб у Сирії Ілюстративне фото (webscreenshot youtube/SMO Syria)

Вашингтон дав відповідь на звинувачення Москви у використанні фосфорних снарядів при ударах по Хаджин в Сирії

Міністерство оборони США спростувало заяви військових РФ, які заявляли, що американська авіація використовувала фосфорні боєприпаси в Сирії. Про це повідомляє Reuters.

У Пентагоні заявили, що на озброєння військових частин, які приймають участь у бойових операціях на території Сирії, немає подібного типу боєприпасів.

Представник Пентагону Шон Робертсон заявив, що в даний час не було отримано жодного повідомлення про використання білого фосфору.

"Ні один з військових підрозділів у цьому районі не має на озброєнні яких-небудь фосфорних боєприпасів", - додав Робертсон.

Раніше міністерство оборони РФ заявляло, що два американські винищувачі F-15 наносили удар бомбами забороненого типу по населеному пункту Хаджин.

Нагадаємо, сирійська та російська авіації завдали ударів по Хаму і Идлибу. Авіація завдала ударів по району Марратинуман, населеному пункту Хабіт, селах Сирдже, Хувеин, і Абідін Аль-Хулюбе на півдні Ідліб, району Латамнена на півночі Хами.