ua en ru

Пентагон: дії Росії в Сирії - безвідповідальні

Пентагон: дії Росії в Сирії - безвідповідальні Фото: Пентагон США

Одна з російських ракет пролетіла всього за кілька кілометрів від американського безпілотника

Міністр оборони США Ештон Картер назвав безвідповідальними дії Росії в Сирії, зазначивши, що Москва нікого не попередила про запуск крилатих ракет з Каспійського моря. Про це повідомляє BBC.

За словами пана Картера, одна з російських ракет пролетіла всього за кілька кілометрів від американського безпілотника, і в майбутньому такі неузгоджені обстріли можуть призвести до набагато гірших наслідків.

У зв'язку з цим, зазначив американський чиновник, США і їх союзники вкрай стурбовані непередбачуваністю Росії. Крім несподіваного запуску ракет, тривогу Пентагону і викликають заяви Туреччини про вторгнення російських літаків в її повітряний простір.

Картер зазначив, що вважає дії Москви все більше непрофесійними. На його думку, дуже скоро Росія зазнає в Сирії перших втрат, а згодом може постраждати від помсти ісламістів.

У російському міністерстві оборони заяви представника Пентагону назвали цинічними. Представник російського відомства Ігор Конашенков заявив, що російські військові ніколи не бажали американським колегам смерті під час численних військових операцій.

Росія запустила крилаті ракети з кораблів своєї каспійської флотилії 7 жовтня. Джерела в НАТО повідомили інформагентства, що Росія не попередила нато про запланований запуск.

Москва стверджує, що метою обстрілу були об'єкти радикального угруповання "Ісламська держава". У той же час на Заході в цьому сумніваються.

зокрема, раніше західні ЗМІ повідомляли, що з усіх ракетних ударів, завданих Росією в Сирії, лише кілька наносилися по позиціях ІД, в той час як основною метою російських військових була помірна сирійська опозиція. Росія ці звинувачення відкидає.

Москва надає політичну підтримку президента Сирії Башара Асада, якого опозиція вже кілька років намагається скинути. Російська авіація діє на території країни на запрошення президента Асада.

У свою чергу, Вашингтон і його союзники підтримують помірковану опозицію і виступають за відставку Асада. В той же час і Росія, і Захід згодні з необхідністю боротися з угруповання "Ісламська держава".

Нагадаємо, CNN повідомив про падіння частини російських ракет в Ірані.