ua en ru

Печерський суд підтвердив рішення Англійського суду, - адвокат Злочевського

Печерський суд підтвердив рішення Англійського суду, - адвокат Злочевського Рішення Печерського районного суду повністю відповідає рішенням Англійського суду

Печерський районний суд встановив непричетність до кримінальних дій і зобов'язав Генеральну прокуратуру України зняти з розшуку президента і власника Групи компаній Burisma Миколи Злочевського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Це прецедент в українській практиці, коли завдяки взаємодії приватної компанії та органів влади було досягнуте законне та прозоре рішення, підтверджене міжнародним правосуддям. Рішення Печерського районного суду підтверджує та повністю відповідає раніше прийнятим рішенням Англійського суду. Терміни, у які розглядалися обидві справи – в Україні та Великобританії – були максимально можливими і дозволили прийняти об'єктивне та незаангажоване рішення", - зазначає адвокат Миколи Злочевського Ярослав Белявський.

У Burisma Group підтверджують, що детально вивчивши всі матеріали справи, Печерський районний суд прийшов до висновку: Микола Злочевський не отримав процесуального статусу підозрюваного в кримінальному провадженні, відповідно - він є свідком, і проти нього не повинні були використовуватися кримінально-процесуальні заходи, вжиті під час досудового розслідування.

Прес-служба відзначає, що майже два роки тому, в січні 2015 року, Англійський суд ухвалив рішення про відсутність порушень і неправомірних дій Миколою Злочевським. В процесі дев'ятимісячної справи суд в Лондоні вивчав надані докази щодо діяльності Миколи Злочевського в Україні в період з 2002 року по 2014 рік. Після цього сторона звинувачення не подала апеляцію, також було прийняте рішення про компенсацію судових витрат стороні захисту, заявили в компанії.

Микола Злочевський, який повернувся в бізнес у 2012 році, є президентом міжнародної енергетичної групи Burisma Group, що володіє в Україні газодобувними активами. За даними прес-служби, в даний час Burisma є найбільшим незалежним газовидобувачем в Україні. Сукупний обсяг видобутку природного газу в 2016 році складає більше 1 млрд куб. м.

Найбільша операційна компанія Burisma Group – Енерго-сервісна компанія "ЕСКО-Північ" - входить в двадцятку найбільших платників податків України, за даними Державної фіскальної служби на 1 квітня 2016 року. За останні два роки компаніями групи Burisma було сплачено понад 5 млрд грн податкових зобов'язань до бюджетів усіх рівнів України. Як повідомляють в компанії, прогнозний сукупний обсяг податкових відрахувань Burisma Group в 2016 році оцінюється на рівні понад 2 млрд грн.