ua en ru

Патрульним у Києві планують надавати житло, - Аваков

Співробітники патрульної служби в Києві будуть забезпечені широким соціальним пакетом, в тому числі житлом. Про таку домовленість з КМДА заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі із групою співробітників ДАІ м.Києва, повідомляє прес-служба МВС.

"Зараз йде процес домовленостей з київською міською владою про ще одну опцію соціального пакету: забезпечення працівників служби житлом. Його планують надавати на тій території, яку патрульні обслуговуватимуть", - зазначив Аваков.

За його словами, нові умови роботи отримають не всі діючі працівники ДАІ, а тільки ті, хто пройде систему відбору на службу.

Аваков запевнив, що матеріальне забезпечення цього підрозділу буде на високому рівні, який дозволить забезпечити ефективність роботи. Зокрема, йдеться про забезпечення сучасним транспортом, новітніми засобами комунікації і нової форменим одягом.

"Суттєво зміниться розмір заробітної плати нових патрульних. За прогнозами, рівень зарплати патрульного поліцейського складе близько 8 тис. грн залежно від посади", - йдеться в повідомленні МВС.

Нагадаємо, як заявляла заступник глави МВС Ека Згуладзе, зарплата в новій патрульній службі МВС складе 6-8 тис. грн. За її словами, головним донором реформи української ДАІ і перетворення її на поліцію виступили США.

Як повідомлялося, об'єднання столичної Державтоінспекції та патрульно-постової служби у єдину патрульну поліцію Україні розпочалося 20 січня.