ua en ru

Патрульні з 8 жовтня будуть використовувати пристрої для вимірювання швидкості TruCam

Патрульні з 8 жовтня будуть використовувати пристрої для вимірювання швидкості TruCam Фото: пристрій ТгиСам (twitter.com/salajean _

Пристрій використовуватимуть на місцях, де зареєстрована найбільша кількість ДТП

Патрульна поліція в місцях концентрації автопригод з 8 жовтня почне використовувати пристрої для вимірювання швидкості TruCam. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства внутрішніх справ.

Портативний пристрій вимірювання швидкості будуть використовувати виключно на ділянках доріг, де встановлені відповідні дорожні знаки, а перелік таких місць буде у відкритому доступі, повідомили у відомстві.

Зокрема, патрульна поліція буде використовувати TruCam виключно на ділянках автодоріг з дорожніми знаками, які повідомляють про фото - відео фіксацію порушень, з підвищеним рівнем аварійності, пов'язаних з перевищенням швидкості, як в містах так і на дорогах міжнародного значення. Також в місцях фіксації порушень швидкісного режиму будуть перебувати службові транспортні засоби з включенням маячків синього кольору в обов'язковому порядку.

Інформація про ділянки доріг, де зареєстрована найбільша кількість ДТП, буде висвітлена на офіційних сайтах Національної поліції та Патрульної поліції, а також на офіційних сторінках в Facebook.

Крім того, патрульна поліція спільно з державним агентством автомобільних доріг проведе роботу по позначенню місць, в яких буде здійснюватися такий контроль, відповідними дорожніми знаками.

протягом першого тижня TruCam буде використовуватися в пілотному режимі з метою профілактики, щоб учасники дорожнього руху звикли до нововведення.

Також зазначено, що з метою запобігання зловживань та корупційних ризиків, портативний пристрій TruCam містить алгоритм шифрування AES.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 3 жовтня ухвалив рішення для впровадження сучасних засобів фото - і відеофіксації порушень на дорогах.

Раніше повідомлялося, що впровадження фотофіксації на дорогах дозволить зменшити кількість порушень на 75%. В Україні також пропонувалося в містах знизити граничну швидкість руху з 60 до 50 км/год у населених пунктах, а водіям, які вперше отримали права і протягом двох років два чи більше разів порушували правила, доведеться підтвердити своє право бути водієм.