ua en ru

Патріарх Кирил на святкування Володимирового Хрещення прибуде в Київ на спеціальному поїзді

Патріарх Кирил на святкування Володимирового Хрещення прибуде в Київ на спеціальному літерному поїзді. Про це сьогодні повідомив голова прес-служби Російської Православної Церкви диякон Олександр Волков.

Він розповів, що патріарх привезе в Україну хрест Св. Апостола Андрія.

"Хрест був принесений із грецького міста Патри з початку в Петербург, де Святіший патріарх Кирил відкрив зустрічю цього хреста святкування 1025 р. Хрещення Русі. Зараз хрест знаходиться в Москві і разом з Предстоятелями Помісних Православних Церков хрест апостола Андрія направиться в Київ, а потім і до Мінська. Завдяки підтримці російської залізниці було прийнято рішення про те, що для торжеств буде створений спеціальний так званий літерний поїзд, на якому із Москви в Київ, а потім в Мінськ будуть пересуватись представники Помісних Православних Церков: Святіший патріарх Кирил і престоятелі-гості, які будуть знаходитись в Москві і в спеціальному храмі-вагоні буде хрест Святого Апостола Андрія Первозванного, там будуть відбуватись богослужіння під час руху поїзда і таким чином цей поїзд в такому фізичному сенсі з'єднає три столиці Москву, Київ та Мінськ", - розповів диякон Олександр Волков.

За словами Волкова, поїзд прибуде до Києва на центральний вокзал 26 липня ввечері, предстоятелі Помісних Церков винесуть хрест апостола Андрія і принесуть його в Києво-Печерську Лавру, де йому зможуть поклонитися вірні. Поїзд залишить Київ 28 липня ввечері і прибуде до Мінська 29 липня.