ua en ru

Пасажиропотік у напрямку Криму за 2 тижні червня скоротився на 70%, - "Укрзалізниця"

Пасажиропотік у напрямку Криму за 2 тижні червня скоротився на 70%.

Пасажиропотік у напрямку Криму за 2 тижні червня скоротився на 70%. Про це на брифінгу заявив начальник головного пасажирського управління "Укрзалізниці" Ігор Бреус, передає прес-служба "Укрзалізниці".

"Якщо взяти аналіз по Криму за 14 днів червня, то необхідно зазначити, що на сьогодні кількість перевезених пасажирів у напрямку Криму скоротилося на 70%", - розповів Бреус і додав, що в цілому в міжнародному та внутрішньому сполученнях за 14 днів червня в Крим прибуло 100 тис. пасажирів, а відбуло - 70 тис.

За його словами, за період 1-16 червня, з великих міст України в Криму приїхало залізницею 51,2 тис. осіб. За аналогічний період минулого року в Крим було перевезено 142 тис. пасажирів.

Бреус зазначив, що графіком руху 2014-2015 рр. у кримському напрямку передбачено курсування 51 пари поїздів. На сьогодні у напрямі Криму встановлено курсування 28 пар поїздів. Зокрема, з України в Крим - 17 пар поїздів, з Криму до Москви 4 пари поїздів, з Білорусії в Крим - 7 пар поїздів.

При цьому він зазначив, що поїзди, які курсують за напрямком Крим-Москва, заповнені не більше ніж на 30-40%. "Тобто пасажиропотік не відповідає сьогоднішнім обсягам руху", - підкреслив Бреус.