ua en ru

Пасажиропотік у Крим знизився втричі, - Слободян

Пасажиропотік у Крим знизився втричі, - Слободян Фото: в ДПСУ повідомили, що пасажиропотік до Криму знизився

На пунктах пропуску в Криму дуже ретельно перевіряють людей, які виїжджають з півострова

З Криму виїжджає людей більше, ніж їде туди і пасажиротранспортний потік в бік півострову знизився утричі. Про це помічник голови Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян повідомив в ефірі "5 каналу".

"Варто зазначити, що все-таки громадяни України дослухалися до тих пропозицій, які ми давали, щоб не їхали на окупований півострів. Фактично, якщо порівнювати кількість людей із тією, яка була до кризи, так би мовити, і зараз, то зараз пасажиротранспортний потік знизився десь приблизно в 3-3,5 разу", - зазначив Слободян.


За інформацією ДПСУ, окупанти приховують черги автомобілів в бік України на своїх пунктах пропуску.

"Щоб не створювати черг, видимості, що біля їхніх пунктів пропуску стоїть багато людей, вони зробили блокпости на певному віддалені від пунктів пропуску. Нібито на самих пунктах пропуску і автомобілів немає, але варто проїхати кількасот метрів далі, там черга розтягується на кілометри", - розповів представник Держприкордонслужби.

Слободян також повідомив, що на пунктах пропуску в Криму дуже ретельно перевіряють людей, які виїжджають з півострова, і всіляко порушують їхні права.

"Вони дуже ретельно перевіряють усіх громадян України - чоловіків від 18 років, які виїжджають звідти, фактично, всі права людей порушують, людей ледве не роздягають догола і перевіряють інформацію, включаючи ту, яка є в телефонах і на інших носіях", - заначив він.

Нагадаємо, Російська Федерація перекинула в окупований Крим зенітну ракетну систему С-400 "Тріумф".