ua en ru

Пашинян заявив про встановлення оперативного зв'язку з Азербайджаном

Пашинян заявив про встановлення оперативного зв'язку з Азербайджаном Фото: Нікол Пашинян (twitter.com/Armenia_on_line)

Вірменія готова до переговорів з Азербайджаном з карабахської проблеми, раніше заявляв Пашинян

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що налагоджений канал оперативного зв'язку з Азербайджаном. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство "Новости-Армения".

"З азербайджанською стороною, як ми і домовилися, встановлений надійний оперативний зв'язок. Ми можемо сказати, що протягом півгодини оперативні дані дійдуть до президента Азербайджану, і якщо щось буде з їх сторони, то інформація дійде до нас", - сказав він.

За його словами, на вірмено-азербайджанському кордоні і на лінії зіткнення Карабаху та Азербайджану останнім часом ситуація спокійна. Пашинян також додав, що це є результатом домовленості на саміті країн СНД у Душанбе, який пройшов наприкінці вересня.

Як відомо, у середині серпня Пашинян заявив, що Вірменія готова до переговорів з Азербайджаном з карабахської проблеми. Зокрема, на саміті глав країн СНД Пашинян і президент Азербайджану Ільхам Алієв домовилися вжити заходів щодо зниження напруженості на лінії зіткнення в районі невизнаної Нагірно-Карабахської республіки і створити оперативну зв'язок.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян 16 жовтня заявив про свою відставку. В цей же день президент Вірменії Армен Саркісян прийняв відставку уряду.