ua en ru

Пашинян пропонує відправити у відставку керівників силових відомств

Пашинян пропонує відправити у відставку керівників силових відомств Фото: Нікол Пашинян (primeminister.am)

У найближчі дні можуть бути призначені нові керівники силових структур

Нікол Пашинян запропонував президенту Саркісяну відправити у відставку начальника поліції і директора Служби національної безпеки. Про це повідомив новообраний прем'єр-міністр у четвер, 10 травня, передає видання DW.

Зокрема, новий прем'єр-міністр запропонував президенту країни Армену Саркісяну відправити у відставку начальника поліції Володимира Гаспаряна і директора Служби національної безпеки Георгія Кутояна.

"Тільки що я підписав пропозицію президенту республіки про звільнення з посад Гаспаряна і Кутояна", - повідомив він.

За інформацією видання 37-річний Кутоян очолює РНБ Вірменії з лютого 2016 року, 60-річний Гаспарян є начальником поліції з 2011 року.

Раніше Пашинян вже повідомляв на прес-конференції в Степанакерті про майбутні в найближчі дні призначення керівників силових структур. Також він пообіцяв провести зустрічі з усіма парламентськими фракціями і після цього сформувати уряд за участю всіх сил.

Варто відзначити, що у промові, з якою лідер протестного руху виступив перед своїм обранням в парламенті, Пашинян обіцяв, що не буде займатися "кадровим погромом" в системі держуправління, оскільки в ній працюють "безліч талановитих людей".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, глава опозиційної парламентської фракції блоку "Елк" ("Вихід") був обраний прем'єр-міністром Вірменії з другої спроби 8 травня. Пашинян був єдиним кандидатом на пост прем'єр-міністра.

Під час першого голосування 1 травня парламент Вірменії більшістю голосів відхилив кандидатуру Пашиняна. Після цього в Єревані і ряді міст республіки почалися нові протести.