ua en ru

Пашинський утворив робочу групу з питань посилення протидії рейдерству

Тимчасово виконуючий повноваження глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський підписав розпорядження "Про робочу групу з питань посилення протидії рейдерству".

Тимчасово виконуючий повноваження глави Адміністрації Президента Сергій Пашинський підписав розпорядження "Про робочу групу з питань посилення протидії рейдерству". Текст відповідного розпорядження від 4 квітня 2014 року № 44 оприлюднений на сайті в.о. Президента України.

"Утворити для проведення роботи із збирання, аналізу та узагальнення інформації про факти порушення законодавства, пов'язані із протиправним поглинанням та захопленням суб'єктів господарювання, позбавленням права власності, використанням судів для рейдерства, про заходи, що вживаються уповноваженими органами з метою протидії таким порушенням, а також для підготовки пропозицій з удосконалення механізмів протидії рейдерству та посилення захисту права власності, сприяння узгодженню заходів правоохоронних органів щодо протидії рейдерству робочу групу з питань посилення протидії рейдерству", - йдеться в повідомленні.

Водночас даним розпорядженням затверджено персональний склад робочої групи, до якого крім самого Пашинського увійшли: перший заступник голови Служби безпеки України - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Владислав Бухарєв, перший заступник генпрокурора Микола Голомша, народний депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко та інші (загалом 11 осіб).