ua en ru

Пашинський просить Гройсмана спростити процедуру арешту нардепів

Пашинський просить Гройсмана спростити процедуру арешту нардепів Фото: Сергій Пашинський

Нардеп просить спікера і регламентний комітет спростити арешт нардепів

Депутат Верховної Ради України (ВРУ), голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Сергій Пашинський просить голову парламенту Володимира Гройсмана розробити спрощену процедуру арешту парламентаріїв. Про це він заявив в ході засідання погоджувальної ради в Раді.

"Слідчі головного слідчого управління зробили спробу викликати депутата на допит. Ніхто КПК не відміняв. Якщо ми будуємо європейську державу, то ми повинні його будувати. Але всі прекрасно розуміють, у чому проблема", - прокоментував Пашинський спробу слідчого Міністерства внутрішніх справ вручити нардепу Вадиму Новинському повістку.

"За нинішньої процедури тих депутатів, яких сьогодні хоче затримати слідство і де суспільство вимагає від нас з вами, не тільки від Генпрокуратури, заарештувати депутатів з оточення Януковича, то немає жодних шансів за нинішньою процедурою це зробити. Тому що ця подача в регламентний комітет, це витік інформації", - вважає нардеп.

"Тому я прошу спікера разом з регламентним комітетом публічно, зробити спрощену процедуру, щоб правоохоронні органи могли виконати свій обов'язок", - підкреслив Пашинський.

Нагадаємо, начальник відділу головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ (МВС) Василь Сміх приніс повістку народному депутату від партії "Опозиційний блок" Вадиму Новинському на погоджувальну раду в парламенті.