ua en ru

Пашинський назвав затримання директора "Укрінтеренерго" бандитизмом

Затримання глави держкомпанії "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича по справі про закупівлю енергетичного вугілля в ПАР є "бандитизмом" і не має нічого спільного з правосуддям. Таку думку висловив заступник голови фракції партії "Народний фронт" у Верховній раді Сергій Пашинський.

За його словами, фракція обурена затриманням Зіневича і вважає, що його переслідування Генпрокуратурою не має ніякого відношення до реального правосуддя. "Людина робила свою роботу. І слід нагадати, що рішення про закупівлю вугілля в ПАР приймав уряд. Відверто кажучи, вся ця історія дуже погано пахне. ПАР заблокувала нам поставки вугілля, на наших ТЕС вугілля немає, тому доцільніше ставити питання не про те, чому Зіневич купив вугілля в ПАР по 86 дол., а чому в Україні зараз немає вугілля взагалі і хто в цьому дійсно винен", - сказав Пашинський.

На питання про те, може чи затримання Зіневича бути пов'язане з його позицією щодо імпорту електроенергії з Росії, Він відповів: "Знаєте, мені зараз дуже весело коментувати цю тему, оскільки я сиджу в центрі Києва без світла, а на столі у мене стоїть свічка. Тому я б порадив керівництву країни: вистачить займатися корупцією і волюнтаризмом. Зіневич - хороший фахівець у своїй галузі, і те, що його сьогодні затримали - це просто бандитизм".

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура повідомила про затримання директора ДП "Укрінтеренерго" у справі про закупівлі вугілля у ПАР.

"В даний час досудовим розслідуванням встановлено, що директор ДПЗД "Укрінтеренерго", зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно та за попередньою змовою групою осіб, достовірно знаючи про мінімальних якісних показників вугілля, який може бути використаний для українських теплоелектростанцій, в серпні 2014 р. свідомо уклав контракт з компанією Steel Mont Trading Ltd (Великобританія) про придбання вугілля у кількості 1 млн метричних тонн походженням з Південно-Африканської Республіки, який за окремими якісними показниками був заздалегідь непридатний для використання", - сказано в повідомленні ГПУ.