ua en ru

ПАРЄ висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС

ПАРЄ висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС Фото: ПАРЄ (flickr.com parliamentaryassembly)

ПАРЄ прийняла резолюцію по доповіді Ар'єва

Парламентська асамблея Ради Європи 25 квітня прийняла резолюцію, в якій висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні Європейського союзу (ЄС). Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв Facebook.

"Ще одна невеличка перемога. ПАРЄ щойно одноголосно прийняла резолюцію по моїй доповіді: висловили підтримку протидії російській пропаганді на рівні ЄС і рекомендувала країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстеження дезінформації і фейків", - написав він.

Ар'єв у себе на сторінці в соцмережі представив цитату з прийнятої резолюції.

"У деяких випадках державні засоби масової інформації були перетворені на пропагандистські інструменти та використані для передачі фальшивих новин або розпалювання ненависті ксенофобії проти меншин та певних груп. Це призводить до відсутності незалежності та низьких етичних стандартів у ряді засобів масової інформації та пояснює дедалі більшу недовіру населення. У зв'язку з цим Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезинформації та відвертої неправди, що походять з засобів масової інформації та онлайн-рахунків у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи "East StratCom", - йдеться в резолюції.

Крім того, ПАРЄ вітає спільну заяву Спеціального доповідача Організації Об'єднаних Націй з питань свободи слова та трьох регіональних доповідачів у 2017 році про те, що державні суб'єкти не повинні створювати, підтримувати і поширювати дезінформацію або пропаганду.

Нагадаємо, вчора ПАРЄ прийняла резолюцію, якою визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу. При розгляді українського блоку Асамблея майже одноголосно підтримала дві поправки, які підтверджують, що неконтрольовані урядом території Донецької і Луганської областей є "тимчасово окупованими територіями, які контролюються Російською окупаційною адміністрацією".