ua en ru

ПАРЄ введе санкції щодо причетних до переслідувань в Криму

ПАРЄ введе санкції щодо причетних до переслідувань в Криму Фото: член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський

Санкції передбачають замороження активів, заборону на в'їзд, арешти рахунків, а також інші санкції

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАСЕ) введе персональні санкції щодо всіх причетних до політичних переслідувань в Криму. Про це повідомив член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Георгій Логвинський в Facebook.

Згідно з резолюцією ПАРЄ, адресні санкції передбачають замороження активів, заборону на в'їзд, арешти рахунків, а також інші санкції, аж до арештів і затримань.

"Ці адресні санкції будуть вводитися в 46 державах – членів ПАРЄ проти всіх осіб, причетних до таких справ, як "справа Савченко", "справа Ахтема Чийгоза", "26 лютого" і іншим порушенням прав, як кримських татар, так і інших громадян України, політичному переслідуванню Меджлісу кримськотатарського народу", - зазначає він.


Логивнский додав, що Асамблея засудила недавня заборона Меджлісу, як екстремісткою організації, визнавши, що це суперечить міжнародним стандартам і демонструє систематичне порушення прав кримських татар.

Нагадаємо, раніше в своїй резолюції ПАРЄ закликала країни Європейського Союзу ввести санкції щодо осіб, причетних до порушення прав українки Надії Савченко.