ua en ru

ПАРЄ вимагає надати конкретні результати виконання Україною резолюції ПАРЄ

ПАРЄ вимагає надати конкретні результати виконання Україною резолюції ПАРЄ. Про це під час підсумкової прес-конференції за результатами роботи моніторингового комітету в Україні заявила співдоповідач ПАРЄ Маіліса Репс, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Репс, ПАРЄ бачить наміри України на шляху виконання вимог ПАРЄ, але "наразі це лише обіцянки, а ми просимо, щоб нам були надані конкретні результати".

Крім того, Майліс Репс зазначила, що моніторинговий комітет ПАРЄ здивований позицією міністра закордонних справ Костянтина Грищенка щодо можливості невиконання резолюції.

"Сьогодні ми зустрілися з міністром закордонних справ і ми здивовані тим, яку позицію він відстоює. А саме він декілька разів зазначив, що Україна може робити все, як вона вважає за потрібне ", - сказала вона.

Нагадаємо, ПАРЄ на своєму засіданні 26 січня прийняла резолюцію про стан демократії в Україні.

Головними пунктами в прийнятій резолюції "Функціонування демократичних інститутів в Україні" є вимоги ПАРЄ про виключення з Кримінального кодексу статей, за якими були засуджені колишні державні чиновники, зокрема прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, а також можливість введення санкцій щодо України, якщо вимоги асамблеї щодо кримінального переслідування колишніх членів уряду не будуть виконані.