ua en ru

ПАРЄ закликає організувати "зелений коридор" для евакуації жителів Дебальцевого

Парламентська Асамблея Ради Європи закликає організувати "зелений коридор" для евакуації жителів Дебальцевого Донецької області, де, незважаючи на перемир'я, тривають бойові дії. Про це повідомила сьогодні доповідач ПАРЄ Христина Зеленкова, передає прес-служба ПАРЄ.

"Христина Зеленкова, яка в даний час здійснює ознайомчий візит в Україну, щоб обговорити перспективи миру і стабільності, вимагає термінового створення "зеленого коридору" на кілька днів, щоб евакуювати 5 000 цивільних осіб, включаючи жінок, дітей і інвалідів, Дебальцеве, де, незважаючи на недавнє перемир'я, тривають інтенсивні бої", - йдеться в повідомленні.

Доповідач ПАРЄ збирається підняти це питання на майбутній зустрічі з Президентом України Петром Порошенком прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, а також спікером Верховної Ради Володимиром Гройсманом.

При цьому в ДНР заявили, що готові організувати "зелений коридор", щоб українські військові могли покинути Дебальцеве.

"Для виходу ВСУ ми готові забезпечити "зелений коридор", і Глава ДНР Олександр Захарченко ще вчора про це заявив. Коридор буде забезпечений, якщо силовики будуть виходити організовано без зброї і техніки", - сказав Пушилин.

Нагадаємо, в 00:00 15 лютого набуло чинності положення про припинення вогню на сході України, підписану учасниками тристоронньої контактної групи з головами ДНР і ЛНР.

Однак бойовики продовжують атаки під Дебальцеве.

Раніше в самопроголошеної "Донецької народній республіці" заявили про те, що можуть продовжувати обстріл Дебальцеве, оскільки вважають це місто своєю територією.