ua en ru

У ПАРЄ закликали захистити країни, заарештовують майно РФ у міжнародних спорах

У ПАРЄ закликали захистити країни, заарештовують майно РФ у міжнародних спорах Фото: Григорій Логвинський

У Європі можуть запустити механізм арешту майна для відшкодування збитків Україні

Представник української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), народний депутат Георгій Логвинський в ході виступу на сесії асамблеї закликав захистити від нападок Росії країни, заарештовують її майно в рамках міжнародних комерційних спорів. Про це депутат повідомив у своєму Facebook.

"Як незручно вийшло. Росія, наплювавши на міжнародні рішення суду, не очікувала такого хамства, що хтось посміє щось у неї відбирати по всьому світу... Але от тепер сказав я ще голосніше і чіткіше на трибуни ПАРЄ. Меседж простий: потрібно підтримати і захистити від російських нападок країни, які виконують взяті на себе зобов'язання нью-йоркської конвенції і арештовують майно агресивного боржника. Звернувся із закликом приєднатися всім до цієї проблеми єдиним народним фронтом. Попросив врахувати ще наш трильйон євро за тимчасове користування Кримом. Всі переконливо потримали мій виступ", - повідомив Логвинський.

За його словами, таким чином, незабаром в Європі зможе бути запущений реальний механізм, завдяки якому можна буде заарештовувати майно РФ за кордоном для відшкодування Україні збитків, отриманих у результаті російської агресії.

"Сьогодні будь-який інвестор або бізнес-партнер Росії починає розуміти, що він ризикує і, я б навіть сказав, "чомусь" відчуває втрату майна і коштів. Це почуття породжує падіння котирувань російських акцій на біржі, політ курсу рубля вгору, міжнародну фінансову ізоляцію і багато інших позитивних речей. Мій виступ із закликом тільки початок розвороту цього механізму. Вже в найближчі дні ми побачимо новий документ Ради Європи на цю тему, але про це потім. Нехай буде сюрпризом для погано вихованих людей, яких батьки, життя і Господь Бог не навчили, що красти і відбирати чуже не добре", - додав нардеп.

Как неудобно получилось ;) Россия, наплевав на международные решения суда, не ожидала такого хамства, что кто-то посмеет...

Posted by Георгий Логвинский on 25 Июнь 2015 г.

Як пояснив Логвинський в коментарі РБК-Украина, документ, про який йде мова, вже підготовлений і знаходиться на стадії затвердження.

Нагадаємо, у резолюції ПАРЄ вперше зафіксовано термін "російська агресія в Україні".