ua en ru

ПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію "гібридній війні"

ПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію "гібридній війні" Фото: ПАРЄ (flickr.com parliamentaryassembly)

"Гібридна війна" може дестабілізувати цілі європейського суспільства

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію про протидію "гібридній війні". Про це повідомив віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв в Facebook.

"Асамблея зі стурбованістю відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем "гібридної війни", що створює новий тип загрози на основі поєднання військових і невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж. Кібернетичні удари особливо небезпечні, оскільки вони можуть вразити стратегічну інфраструктуру країни, таку як система управління повітряним рухом або атомні станції. Тому "гібридна війна" може дестабілізувати і підірвати цілі суспільства і викликати численні жертви. Все більш широке використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм", - йдеться в резолюції.

Згідно резолюції, ПАРЄ занепокоєна масовими кампаніями по дезінформації, які спрямовані на підрив безпеки.

"Асамблея також висловлює глибоку стурбованість з приводу численних випадків масових кампаній по дезінформації, спрямованих на підрив безпеки, громадського порядку і мирних демократичних процесів. Існує дуже важлива потреба в розробці інструментів для захисту демократії від "інформаційної зброї", зберігаючи при цьому свободу слова та свободу засобів масової інформації", - йдеться в резолюції ПАРЄ.

Знову успіх у ПАРЄ - ухвалена резолюція по доповіді щодо протидії гібридній війні. Я був співдоповідачем в цьому питанні...

Опубліковано Volodymyr Ariev 26 квітня 2018 р.

Нагадаємо, ПАРЄ 25 квітня прийняла резолюцію, в якій висловила підтримку протидії російській пропаганді на рівні Європейського союзу.