ua en ru

ПАРЄ прийняла рішення про подальші дії у боротьбі з корупцією

ПАРЄ прийняла рішення про подальші дії у боротьбі з корупцією Ілюстративне фото (assembly.coe.int)

В Асамблеї ухвалили резолюцію щодо подальших дій

У Парламентська асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в Страсбурзі відбулися дебати щодо звіту Зовнішньої слідчої групи про випадки корупції в організації. Про це йдеться в повідомленні на сайт Асамблеї.

Зокрема, обговорювалося доповідь про корупцію в ПАРЄ, і резолюція щодо подальших дій з цього приводу.

В результаті голосування резолюція здобула переконливу підтримку - в цілому за неї проголосували 123 депутати, 9 було проти, 10 утрималися.

Згідно з текстом резолюції, Асамблея визнає факт системної корупції в її стінах, вітає результати роботи слідчої групи і доручає регламентному комітетові розробити зміни в правила і процедури Асамблеї.

Крім усього іншого, окремо була затверджена поправка про те, що підкуп і незаконний вплив на депутатів здійснював не тільки Азербайджан, якому присвячено доповідь слідчої групи.

Також резолюція наказує національним делегаціям, політичним групам, а також урядам країн-членів вивчити висновки доповіді про їх депутатах і відзвітувати до кінця року про подальші дії щодо порушників.

Варто відзначити, що по окремих положень йшли суперечки. Частина депутатів були незадоволені тим, що документ має "тріумфальну тональність" і пом'якшує серйозність проблем, з якими зіткнулася ПАРЄ.

"Нам нічому аплодувати. Це чорні дні для асамблеї", - заявив, зокрема, швейцарець Альфред Геер. Однак більшість поправок, які прибирають цю "тріумфальність", були відхилені сесійним залом.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, ПАРЄ прийняло рішення про призупинення діяльності нинішніх та колишніх своїх членів Асамблеї, які є підозрюваними у корупційній діяльності.