ua en ru

У ПАРЄ піднімуть питання звільнення українських полонених, - Геращенко

У ПАРЄ піднімуть питання звільнення українських полонених, - Геращенко Фото: ПАРЄ

На давоських зустрічах також піднімалося питання звільнення заручників як пріоритетне

Українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи підніматиме питання про звільнення українських заручників на окупованих територіях, а також утримуваних в Росії. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко у своєму Facebook.

"Про журналістів Романа Сущенка і Миколу Семену, про режисера Олега Сенцова - бранців Кремля, наша українська делегація говоритиме в ПАРЄ 24 січня, під час розгляду питання про свободу слова в Європі і нападки на журналістів", - написала вона в соцмережі.

При цьому, за її словами, автор доповіді - народний депутат Володимир Ар'єв.

"І, звичайно, ми підніматимемо питання заручників на окупованих територіях - наших військових і цивільних, і бранців Кремля, в т. ч. кримських татар, під час вільних дебатів та обговорення моніторингової доповіді по ситуації в Україні", - додала Геращенко.

Родичі політв'язнів, що іх утримують в РФ, інформують, що хлопці отримали листи зі словами підтримки від Президента Поро...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 21 січня 2017 р.

Вона також розповіла, що на зустрічах під час міжнародного економічного форуму в Давосі також піднімалося питання звільнення заручників як пріоритетне - "і під час діалогу президента (України Петра Порошенка - ред.) з новообраним Генсеком ООН, і з президентом МКЧХ, і з іншими світовими лідерами".

Геращенко також відзвітувала, що в 2016 році "вдалося витягти трьох бранців Кремля і близько 20 заручників з окупованих територій".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що до звільнення український заручників із полону бойовиків на Донбасі залучатимуть ОБСЄ.