ua en ru

ПАРЄ підготує резолюцію про расову дискримінацію РФ кримських татар

ПАРЄ підготує резолюцію про расову дискримінацію РФ кримських татар Фото: засідання ПАРЄ (assembly.coe.int)

Також ПАРЄ підготує окрему доповідь

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підготує окрему доповідь і резолюцію "Расова дискримінація Росією кримських татар у Криму". Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв у Facebook.

"Щойно Бюро ПАРЄ одноголосно прийняло рішення, що асамблея підготує окрему доповідь і резолюцію "Расова дискримінація Росією кримських татар у Криму". Позавчора за необхідність підготовки цієї резолюції проголосував моніторинговий комітет ПАРЄ", - повідомив він.

Щойно Бюро ПАРЄ одностайно ухвалило рішення що Асамблея готуватиме окрему доповідь і резолюцію «Расова дискримінація...

Опубліковано Volodymyr Ariev 15 березень 2018 р.

Нагадаємо, 23 січня ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні, зокрема про ситуацію в окремих районах Донецької і Луганської областей.

За даними Асамблеї, понад 4 мільйона людей потребують гуманітарної допомоги. Збройний конфлікт зайняв понад 10 тис. чоловік. Число людей, які отримали поранення під час війни, досягло більше 24 тис. осіб. Крім того, понад 1,6 мільйона людей є внутрішньо переміщеними особами, і майже півмільйона людей шукають притулку в інших країнах, більшість з яких знаходяться в Російській Федерації.