ua en ru

ПАРЄ на сесії 23-27 червня 2014 р. розгляне кризу в Україні

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на сесії 23-27 червня 2014 р. глибше розгляне кризу в Україні.

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) на сесії 23-27 червня 2014 р. глибше розгляне кризу в Україні. Про це заявила президент ПАРЄ Анн Брассер, повідомляє прес-служба асамблеї.

Брассер знову висловила серйозну стурбованість розвитком подій в Україні і на українсько-російському кордоні, а також гуманітарними наслідками конфлікту.

"Вчора при мінометному обстрілі були вбиті двоє журналістів, у вихідні загинули 49 людей, коли був збитий літак. Є багато повідомлень про сталий потік вимушених переселенців і біженців, що шукають порятунку від конфлікту. Є повідомлення про викрадення, взяття в заручники дітей, мирних жителів і спостерігачів ОБСЄ, а також заяви про жорстокі злочини відносно всіх сторін", - зазначила глава ПАРЄ.

При цьому вона закликала всі сторони конфлікту унакати недорозуміння всієї серйозності ситуації.

"Всі сторони повинні зробити крок назад від краю прірви, проявляти стриманість і уникати провокацій. Я вітаю те, що Президент Порошенко і Президент Путін обговорили ситуацію минулого вечора. Нам потрібен політичний прорив, щоб зупинити насильство. Необхідно вирішувати і наростаючі гуманітарні наслідки", - додала вона.