ua en ru

Парубій підписав закон про освітню реформу

Парубій підписав закон про освітню реформу Фото: Андрій Парубій (rada.gov.ua)

Законопроект сьогодні буде переданий на підпис президенту

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій підписав законопроект щодо освітньої реформи в Україні. Голова парламенту підписав документ під час брифінгу.

"Закон не тільки для вчителів, викладачів студентів та учнів, цей закон стосується кожного громадянина. Ми будуємо нову українську освіту, і зараз я підписую закон України "Про освіту"... Закон підписаний. І сьогодні ж передадуть закон на підпис президенту України", - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, раніше міністр освіти України Лілія Гриневич після зустрічі з послами іноземних держав в Міністерстві закордонних справ заявила, що Україна готова направити на експертизу до Ради Європи мовну статтю закону про освіту, щоб підтвердити відсутність порушень міжнародних зобов'язань.

Вона сподівається, що президент України Петро Порошенко підпише закон "Про освіту", поки триватиме експертиза мовної статті.

Як повідомлялося, глави міністерств закордонних справ (МЗС) Болгарії, Угорщини, Греції та Румунії підписали лист главі МЗС України, в якому висловили стурбованість з приводу нового закону про освіту. МЗС Росії також висловило обурення українським законом про освіту. Крім того, президент Молдови Ігор Додон розкритикував прийняту ВР освітню реформу і закликав Україну переглянути свою нову політику щодо національних меншин.