ua en ru

Парубій підписав наказ про основні засади організації "Самооборони Майдану"

Народний депутат від фракції "Батьківщина", керівник самооборони Майдану, Андрій Парубій сьогодні 11 лютого 2014 р. підписав наказ "Про основні засади організації "Самооборони Майдану".

Народний депутат від фракції "Батьківщина", керівник самооборони Майдану, Андрій Парубій сьогодні 11 лютого 2014 р. підписав наказ "Про основні засади організації "Самооборони Майдану". Про це він повідомив на сторінці самооборони Майдану у Facebook.

Згідно з повідомленням, "Самооборона Майдану" є всеукраїнським понадпартійним громадським рухом, який ставить перед собою такі завдання: 1) зберегти суверенітет та єдність України; 2) відстояти європейський вибір України; 3) захистити права і свободи громадян; 4) чинити спротив діючому злочинному режимові до повного його усунення".

Парубій підписав наказ про основні засади організації "Самооборони Майдану"

"Самооборони Майдану" є добровільним громадським формуванням, що діє на основі самоорганізації, громадянської солідарності та координації діяльності структур різного рівня. "Самооборони Майдану" координує свої дії виключно з Штабом національного спротиву на центральному рівні", - йдеться у повідомленні.

Серед основних функцій "Самооборони Майдану" зазначаються:

- активна протидія намаганням режиму встановити в Україні повноцінну диктатуру;

- захист громадянських прав українців, а саме права на чесні вибори та мирний протест;

- протидія імперським впливам Кремля;

- боротьба з проявами корупції та свавілля чиновників;

- очищення влади від кримінальних та антиукраїнських елементів;

- підтримання громадського порядку та територіях, вільних від режиму, а також розширення таких територій;

- підтримка та захист нових ефективних практик громадського урядування на територіях, вільних від режиму.

Парубій підписав наказ про основні засади організації "Самооборони Майдану"

"Дотримання основних положень "Самооборони Майдану" є обов'язковим для всіх учасників. Умисне їх порушення карається виключенням з "Самооборони Майдану", - йдеться у повідомленні.

Базовою структурною одиницею "Самооборони Майдану" є сотня, що налічує від 70 до 150 осіб. Сотні можуть створюватись за територіальним та за екстериторіальним (профільним) принципом. Головна структурна одиниця сотні - десяток (рій) 8-12 осіб, які в свою чергу можуть об'єднуватись у чоту (3-4 рої).

Також Парубій визначив и фікції своєї посади, а саме: "До повноважень керівника "Самооборони Майдану" належать : управління загальнонаціональною структурою "Самооборони Майдану", визначення стратегічних напрямків розвитку організації, призначення керівників обласних штабів, реєстрація сотень, зупинка діяльності структур, що порушують основні засади".