ua en ru

Парцхаладзе: У Київській області підприємства переходять на тверде паливо

Пошук альтернативних джерел енергії та програма жорсткої економії ресурсів - це не потурання вимогам Європейського Союзу в рамках підписаної угоди про асоціацію, а єдино правильне рішення в сформованій економічній ситуації. Про це заявив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе під час відвідування Шамраївського цукрового заводу у Сквирському районі Київської області.

"Для промисловості Київської області гостро стоїть проблема частки енергоресурсів в кінцевій вартості продукції. Сьогодні у нас висока інфляційна складова, підвищені ціни на електроенергію і газ. В результаті чого частка енергоресурсів у вартості кінцевого продукту може доходити до 50%. За таких умов саме виробництво стає невигідним", - зазначив Парцхаладзе на зустрічі з колективом заводу.

Разом з тим, наголошується, що альтернатива газу як паливу сьогодні є. Технологи Шамраївського цукрового заводу готують до запуску нову енергетичну установку, що працює на твердому паливі. Саме таке рішення дозволить не тільки відродити виробництво в повному обсязі, але й розширити його, провести подальшу реструктуризацію заводу.

"На заводі нічого не змінювалося з часів Радянського Союзу. Не можна допустити закриття виробництва - адже це робочі місця. Сьогодні ми переходимо на вугілля - і це вугілля не з Австралії, Росії чи Донецька, це вугілля ми закупляємо у Львівській області. Ми запускаємо виробництво, підтримуємо українського виробника", - розповів у свою чергу генеральний директор Шамраївського цукрового заводу Леонід Глиняний.