ua en ru

Парцхаладзе: Активісти і місцеві жителі демонтували незаконний паркан навколо лісу в Київській обл

Парцхаладзе: Активісти і місцеві жителі демонтували незаконний паркан навколо лісу в Київській обл Фото: Демонтаж паркану в Київській області

Активісти і місцеві жителі взяли на себе ініціативу і демонтували паркан, який огороджує ділянку в 22 га в Чернечому лісі в Лісниках в Київській області. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації Лев Парцхаладзе.

"Незважаючи на обіцянку представників "Горобини" виконати припис ДАБК і демонтувати свій паркан самостійно, вони цього не зробили. Тому місцеві мешканці разом з активістами вирішили виконати свій громадянський обов'язок і звільнити територію лісу від паркану. Без будь-яких вандалізму люди знімають і складають металеві огорожі, акуратно ставлячись до чужого майна", - написав він.

Політик зазначив, що влада області тримає це питання на контролі і працює для вирішення ситуації в правовому полі.

"Всі розуміють, що в короткий термін юридично це все не вирішиться, але у нас є вже деякі перемоги. Ряд людей, яким були виділені тут землі як учасникам АТО, відмовилися від своїх участків. Є кілька заяв - вони добровільно відмовляються від права власності на цю землю на користь держави. Думаю, вони зрозуміли, що їх статусом учасників АТО просто хотіли прикритися", - повідомив він.

Крім того, Парцхаладзе зазначив, що в цій ситуації багато неясних питань, зокрема, чому тут було виділено близько 60 земельних ділянок саме жителям міста Антрацит (Донецька область).

Перший заступник голови КОДА підкреслив, що в даний час ведеться робота по наданню статусу заповідної зони цьому лісу.

Раніше була досягнута домовленість з представниками кооперативу "Горобина" про те, що вони самі приберуть паркан - протягом тижня вони повинні були його демонтувати, проте цього не сталося.