ua en ru

Партія Ціпраса Сіріза погодилася провести екстрений з'їзд

Партія Ціпраса Сіріза погодилася провести екстрений з'їзд Фото: Алексіс Ціпрас

З'їзд відбудеться у вересні

Правляча в Греції партія Сіріза підтримала заклик прем'єр-міністра країни і свого лідера Алексіса Ціпраса провести позачерговий з'їзд. Згідно з рішенням Центрального комітету партії, з'їзд відбудеться у вересні, повідомляє Reuters.

Ціпрас 30 липня звернувся до Центрального комітету з пропозицією провести референдум про партійної стратегії в найближчу неділю, 2 серпня, а також закликав до екстреного з'їзду.

"Я пропоную центральному комітету провести екстрений з'їзд партії для обговорення стратегії партії в умовах угоди з кредиторами", - заявив він.
Між Ціпрасом і значною частиною Сірізи існують розбіжності, що стосуються підписання угоди з кредиторами Греції.

"Я пропоную партії провести референдум з цього найважливішого питання", - повідомив прем'єр.

Проти підписання угоди з кредиторами виступили більшість членів центрального комітету партії, в тому числі два міністри уряду. 17 липня Алексіс Ціпрас відправив у відставку декількох чиновників, які висловлювалися проти угоди з трійкою кредиторів. Зокрема, свою посаду втратив міністр енергетики Панайотіс Лафазанис.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд не може прийняти на даному етапі участь у наданні допомоги Греції, так як вона не відповідає необхідним критеріям для видачі нових позик.