ua en ru

Партія Порошенко очікує перемоги 60 своїх мажоритарників і 15 - від партії Яценюка

Партія Порошенко очікує перемоги 60 своїх мажоритарників і 15 - від партії Яценюка
Лідер партії "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко прогнозує перемогу 60 кандидатів в нардепи по мажоритарних округах від своєї партії і 15 кандидатів від партії "Народний Фронт".

Лідер партії "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко прогнозує перемогу 60 кандидатів в нардепи по мажоритарних округах від своєї партії і 15 кандидатів від партії "Народний Фронт". Про це Луценко заявив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Підбиття підсумків виборів ще попереду. Багато залежить від підрахунку голосів на мажоритарних округах. Станом на 11:30 ми маємо інформацію про те, що 60 висуванців від "Блоку Петра Порошенко" зможуть отримати перемогу, від "Народного Фронту" - розраховують на перемогу більше 15 депутатів по мажоритарних округах. Тому ми бачимо, що кількість проєвропейських депутатів буде сформовано і на мажоритарній складовій цих виборів", - заявив Луценко.

За його словами, процес підрахунку голосів у мажоритарних округах ніде не супроводжувалося серйозним скандалом.

"Більше 90% депутатів в новому парламенті складуть саме проєвропейську більшість. Більшість наших виборців хочуть бачити таку більшість на основі двох партій: "Блоку Петра Порошенко" і "Народного фронту". Але я ще раз хочу повторити, що всі партії Майдану мають бути залучені до переговорів про створення коаліції", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, згідно з даними екзит-полів у Раду проходять сім політичних партій: партія Президента України "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт" прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового, "Опозиційний блок" екс-міністра енергетики Юрія Бойка, "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Свобода" Олега Тягнибока і "Батьківщина" екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.