ua en ru

Партія "Наш край" перемагає в Херсоні "Опозиційний блок", - опитування

Рівень довіри до партії "Наш край" в Херсоні вищий, ніж до "Опозиційного блоку". Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного в Херсоні Інститутом соціальних технологій "Соціополіс".

Так, на виборах до міської ради 16,3% жителів Херсона мають намір підтримати партію "Наш край", тоді як за "Опозиційний блок" готові проголосувати лише 6,6% опитаних. Що стосується інших політичних сил, які беруть участь у виборах, за "Блок Володимира Миколаєнка" готові проголосувати 14% респондентів, а підтримка загальнонаціональних партій не перевищує 10%: за ВО "Батьківщина" мають намір проголосувати 8,5% опитаних, за партію "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 7,5%.

Представник "Нашого краю" також лідирує на виборах міського голови Херсона: за Володимира Сальдо в першому турі готові проголосувати 25,2% опитаних, у другому - 34,2%.

Рівень підтримки найближчого суперника Сальдо - чинного мера міста Володимир Миколаєнко, який висувається від блоку свого імені, менший. Так, в першому турі за Миколаєнка готові проголосувати 20,3% опитаних, у другому - 32,5%. Рівень підтримки інших кандидатів, висунутих загальнонаціональними силами, не перевищує 5%.

Соціологічне опитування було проведене в Херсоні Інститутом соціальних технологій "Соціополіс" на замовлення Агентства моделювання ситуацій з 3 по 7 вересня 2015 року. Всього було опитано 800 респондентів - постійних жителів Херсона у віці від 18 років. Статистична похибка репрезентативності вибірки (з довірчою імовірністю 0.95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 3,6% - для показників, близьких до 50%, 3,0% - для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 10%, 1,5% - для показників, близьких до 5%.