ua en ru

Партія Меркель погодилася на коаліційний договір з соціал-демократами

Партія Меркель погодилася на коаліційний договір з соціал-демократами Фото: Ангела Меркель, федеральний канцлер Німеччини (facebook.com/AngelaMerkel)

З'їзд ХДС проголосував за утворення нового коаліційного уряду

З'їзд ХДС проголосував за підписання угоди з соціал-демократами про освіту нового коаліційного уряду. Тепер необхідно, щоб договір схвалили рядові члени СДПН, передає DW.

Зокрема, стало відомо, що делегати партійного з'їзду Християнсько-демократичного союзу (ХДС) у понеділок, 26 лютого, переважною більшістю проголосували за укладення коаліційної угоди з Соціал-демократичною партією Німеччини (СДПН). Всього за підписання договору про утворення уряду з соціал-демократами проголосували 975 присутніх на з'їзді членів ХДС, проти виступили лише 27 осіб.

Раніше канцлер ФРН заявила, що формування нового уряду є зобов'язанням партії перед виборцями. Тепер для створення в Німеччині нового уряду необхідно, щоб коаліційну угоду схвалили рядові члени СДПН. Результат письмового "референдуму" соціал-демократів стане відомий 4 березня.

Меркель також підкреслила, що СДПН необхідні програмні оновлення, і в зв'язку з цим закликала делегатів з'їзду ХДС проголосувати за кандидатуру нового генерального секретаря. За запропоновану Меркель кандидатуру нинішнього прем'єра-міністра федеральної землі Саар Аннегрет Крамп-Карренбауэр - проголосували 785 794 депутатів. Вона змінить на посту генсека партії 43-річного Петера Таубера (Peter Tauber), який подав у відставку тиждень тому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Християнсько-демократичного союзу канцлер Німеччини Ангела Меркель представила майбутніх міністрів в новому коаліційному уряді.